Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Optredens Mika en Martin Garrix in Disneyland Paris verboden

14-04-2020, 15.16 uur

De Franse overheid heeft een stokje gestoken voor enkele grote evenementen in Disneyland Paris. President Emmanuel Macron kondigde gisteren aan dat muziekfestivals en andere drukbezochte festiviteiten in Frankrijk in ieder geval tot half juli verboden zijn. Dat is slecht nieuws voor twee evenementen in de Disney-parken.

Op zaterdag 6 juni stond diversiteitsfestival Magical Pride op het programma, met een speciale parade en een optreden van de Britse zanger Mika in het Disneyland Park. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli zou dancefestival Electroland plaatsvinden in het Walt Disney Studios Park. Daar zouden onder meer Dimitri Vegas, Like Mike, Lost Frequencies, Martin Solveig en Nederlander Martin Garrix draaien.

De nieuwe maatregel zorgt ervoor dat beide evenementen niet door kunnen gaan. In 2021 staan ze wel weer op de planning, laat Disney weten. Wie al tickets had gekocht of een hotelovernachting had geboekt, krijgt het geld binnenkort terug.

Boete
Vanwege het coronavirus blijven de Disney-parken en -hotels tot nader order gesloten. Eerder werd al bekend dat Marvel-seizoen Season of Super Heroes en hardloopevenement Princess Run geannuleerd zijn. Frankrijk blijft tot maandag 11 mei in volledige lockdown. Inwoners mogen alleen de straat op als dat noodzakelijk is. Wie niet luistert, kan een boete krijgen van 135 euro.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be