Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park geeft blik achter de schermen bij bouw Piraten in Batavia

08-03-2020, 12.50 uur

Europa-Park laat zien hoe het ervoor staat met de bouw van de attractie Piraten in Batavia. De populaire bootjesdarkride uit 1987 werd in 2018 verwoest door een brand. Op dit moment werkt het Duitse attractiepark aan een nieuwe versie, gebaseerd op het origineel.

De decors krijgen langzaam maar zeker vorm, blijkt uit nieuwe beelden van achter de schermen. Na het neerzetten van de grote hal en het aanleggen van de betonnen vaargeul focust men nu op de aankleding. "Er ontstaan momenteel diverse tempels en forten", vertelt projectleider David Studer in een video. "We willen dat het precies zo wordt als vroeger, misschien zelfs wel beter."

Europa-Park-directeur Michael Mack heeft naar eigen zeggen veel emotionele herinneringen aan Piraten in Batavia. "Het ligt mij na aan het hart dat de piraten weer terugkeren", zegt hij. "Ik verheug me erop dat Europa-Park binnenkort weer helemaal compleet is." De attractie gaat naar verwachting komende zomer open.



























Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be