Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Gamer maakt gedetailleerde remake van roemruchte achtbaan The Smiler

02-03-2020, 17.39 uur

Computerspel Planet Coaster is al vaak gebruikt om bekende pretparkattracties tot in de puntjes na te maken. Vandaag kan weer een attractie aan de collectie worden toegevoegd. Een Britse gamer met de nickname Loakin heeft de roemruchte achtbaan The Smiler uit attractiepark Alton Towers nagebouwd, inclusief alle herkenbare decoraties.

Een filmische YouTube-video van meer dan acht minuten brengt het verbluffende eindresultaat in beeld. Daarbij ontbreekt ook de iconische themamuziek niet. Wie zelf Planet Coaster speelt, kan de nagenoeg perfecte creatie ook zelf downloaden.

The Smiler, geopend in 2013, is de achtbaan met de meeste inversies ter wereld. Tijdens een rit gaan passagiers maar liefst veertien keer over de kop. De infinity coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer kwam in 2015 in het nieuws toen er een gruwelijk ongeluk plaatsvond. Twee treinen botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden. In 2016 werd de attractie heropend.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be