Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Angst voor corona: Efteling vertelt bezoekers hoe ze handen moeten wassen

01-03-2020, 19.34 uur

Nu in Nederland steeds meer coronagevallen aan het licht komen, onderneemt ook de Efteling stappen. In verschillende toiletruimtes in het attractiepark zijn dit weekend papieren opgehangen met hygiënetips. Efteling-bezoekers kunnen daarop lezen hoe ze het best hun handen kunnen wassen.

Dat moet de kans op een coronabesmetting verkleinen. "Wrijf de handen lang genoeg over elkaar, zorg dat de boven- en onderkant goed bedekt zijn met zeep", luidt één van de adviezen. De tips zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er staat ook een afbeelding met twaalf verschillende stappen bij.

In Nederland zijn op dit moment tien coronapatiënten bekend, waarvan een paar afkomstig uit Efteling-gemeente Loon op Zand. Wereldwijd zijn meer dan 87.000 mensen besmet. Er vielen al 3000 dodelijke slachtoffers, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Desinfectiemiddel
Andere grote attractieparken als Disneyland Paris en Europa-Park zorgen voor meer punten met desinfectiemiddel. Daar is in de Efteling nog geen sprake van. Wel zei een woordvoerder van het sprookjespark eerder dat men is "voorbereid op alle scenario's".

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be