Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park vertoont verhaal achter nieuwe attractie in 4D-bioscoop

13-04-2020, 13.07 uur

Europa-Park laat bezoekers dit jaar op verschillende plekken kennismaken met het verhaal achter de nieuwe attractie Piraten in Batavia. In de bioscoop Magic Cinema 4D, waar normaal gesproken animatievideo's te zien zijn, wordt dit seizoen een korte film vertoond met het achtergrondverhaal van de darkride.

Vorig jaar verscheen al een voorproefje van enkele minuten op YouTube. De uiteindelijke film, met de titel 'Aufbruch nach Batavia', zal zo'n tien minuten duren. Magic Cinema 4D bevindt zich in het Franse themagebied.

Er zijn straks dagelijks vertoningen om 11.40 uur, 14.20 uur en 16.20 uur. De rest van de dag staan de gebruikelijke animatiefilms op het programma. In tegenstelling tot de andere films in het theater is de Batavia-film tweedimensionaal. De opnames vonden in Nederland plaats, onder meer in Delft.

Magische dolk
Piraten in Batavia stamt uit 1987. Na een brand in 2018 wordt de bekende attractie in het Nederlandse themadeel op dit moment opnieuw opgebouwd, met nieuwe decors. Europa-Park bedacht ter gelegenheid van de wederopstanding een nieuw verhaal, dat in het teken staat van de Nederlandse piraat Bartholomeus van Robbemond. Hij gaat samen met zijn otter Jopie op zoek naar een magische dolk.

Eigenlijk zou Europa-Park weer opengaan op 28 maart. Door het coronavirus is op dit moment niet duidelijk wanneer het Duitse attractiepark weer toegankelijk zal zijn. Voorlopig gaat de directie uit van een sluiting tot en met 19 april.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be