Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park wapent zich tegen corona

28-02-2020, 21.38 uur

Europa-Park zet zich schrap nu corona langzaam maar zeker Europa binnendringt. Het grootste attractiepark van Duitsland neemt meerdere maatregelen voor het nieuwe pretparkseizoen, dat van start gaat op zaterdag 28 maart. Dat vertelt een woordvoerster aan een regionale krant.

Europa-Park doet er alles aan om het verspreiden van het virus onder medewerkers en bezoekers te voorkomen, zegt de voorlichtster in gesprek met de Lahrer Zeitung. Zo worden op strategische plekken in het resort stations met ontsmettingsmiddel geplaatst. Voorbeelden zijn de entreehal van waterpark Rulantica, de lobby's van de hotels en het conferentiecentrum, waar regelmatig externe evenementen plaatsvinden.

Daarnaast worden "gevoelige plekken" extra gereinigd, zoals de vochtige ruimtes van waterwereld Rulantica. Of er bij de achtbanen en andere attracties ook aanvullend schoonmaakwerk nodig is, wordt nog bekeken. "De veiligheid van onze gasten is een topprioriteit", aldus de woordvoerster.

Noodplan
Bij de meldkamer van de medische post ligt een speciaal noodplan klaar voor het geval iemand corona opgelopen blijkt te hebben. Voor medewerkers die zich niet goed voelen, is speciale hulp beschikbaar. Europa-Park heeft zo'n vierduizend personen in dienst, waarvan een kwart uit Frankrijk. Zij krijgen voortdurend adviezen over hygiëne.

Voor een daling van het bezoekersaantal wordt momenteel niet gevreesd. Volgens de zegsvrouw heeft de angst voor het coronavirus niet geleid tot tegenvallende verkoopcijfers. "Sommige gasten komen met vragen, maar er worden geen hotelkamers geannuleerd." Wel gaat het externe evenement Cloudfest 2020, dat van 16 tot en met 19 maart in Europa-Park gehouden zou worden, vanwege het coronavirus niet door.

Tienduizenden
Europa-Park verwelkomt regelmatig tienduizenden bezoekers per dag. Vorig jaar werd afgesloten met ruim 5,7 miljoen bezoekers, exclusief waterpark Rulantica.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be