Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Julianatoren

Hoe val je als klein pretpark op tussen de grote jongens?

01-03-2020, 23.59 uur | Reacties

Hoe krijg je als regionaal pretpark landelijke allure? Attractiepark Julianatoren in Apeldoorn is dat de afgelopen jaren op een slimme manier gelukt. In de Looopings Podcast vertelt algemeen directeur Jeroen Buter wat ervoor nodig was om als kleine speler een landelijke uitstraling te krijgen.

In 2013 kwam het management van de Julianatoren tot de conclusie dat het park plotseling niet meer zo goed draaide als voorheen. Er lagen twee opties op tafel om te kunnen overleven: kleiner worden en bezuinigingen, of de schaal vergroten. Buter koos voor het tweede. Op welke manier was echter nog de vraag.

Toen zijn kinderen hem smeekten om naar een Nickelodeon-fandag in het Dolfinarium te gaan, terwijl ze helemaal niets met dolfijnen hadden, werden zijn ogen geopend. Externe mascottes bleken een gouden greep, maar dat trucje werkte slechts tijdelijk. De volgende stap werd investeren in eigen kindermerken.

Door elkaar
In het interview legt directeur Buter ook uit tegen wat voor problemen de Julianatoren aanloopt bij het bouwen van nieuwe attracties. Verder vertelt de pretparkbaas over zijn nieuwste uitdaging: het creëren van themagebieden in een park dat decennialang allerlei verschillende soorten attracties kriskras door elkaar heeft gezet.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Reacties