Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Podcast: hoe val je als klein pretpark op tussen de grote jongens?

01-03-2020, 23.59 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Hoe krijg je als regionaal pretpark landelijke allure? Attractiepark Julianatoren in Apeldoorn is dat de afgelopen jaren op een slimme manier gelukt. In de Looopings Podcast vertelt algemeen directeur Jeroen Buter wat ervoor nodig was om als kleine speler een landelijke uitstraling te krijgen.

In 2013 kwam het management van de Julianatoren tot de conclusie dat het park plotseling niet meer zo goed draaide als voorheen. Er lagen twee opties op tafel om te kunnen overleven: kleiner worden en bezuinigingen, of de schaal vergroten. Buter koos voor het tweede. Op welke manier was echter nog de vraag.

Toen zijn kinderen hem smeekten om naar een Nickelodeon-fandag in het Dolfinarium te gaan, terwijl ze helemaal niets met dolfijnen hadden, werden zijn ogen geopend. Externe mascottes bleken een gouden greep, maar dat trucje werkte slechts tijdelijk. De volgende stap werd investeren in eigen kindermerken.

Door elkaar
In het interview legt directeur Buter ook uit tegen wat voor problemen de Julianatoren aanloopt bij het bouwen van nieuwe attracties. Verder vertelt de pretparkbaas over zijn nieuwste uitdaging: het creëren van themagebieden in een park dat decennialang allerlei verschillende soorten attracties kriskras door elkaar heeft gezet.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be