Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam start eindelijk met bouw reuzenrad

25-02-2020, 13.15 uur

Attractiepark Rotterdam is eindelijk gestart met de bouw van een enorm reuzenrad. Eigenaar Hennie van der Most nam het 45 meter hoge rad begin 2017 over van Walibi Belgium, waar de attractie sinds 1979 stond. Nu - ruim drie jaar later - verschijnt het gevaarte weer ten tonele.

Het 41 jaar oude reuzenrad, destijds gefabriceerd door de Nederlandse firma Vekoma, is de afgelopen tijd helemaal opgeknapt. De attractie moet één van de blikvangers worden van Attractiepark Rotterdam. Waarschijnlijk gaat het echter nog een poos duren voordat de eerste bezoekers van het uitzicht kunnen genieten.

Want hoewel de turquoise steunpilaren al op hun plek staan, worden de spaken van het rad pas over een paar maanden geplaatst. "Eerst moet het laatste gedeelte van ons speeldek overeind gezet worden", meldt een woordvoerder van het Rotterdamse pretpark aan Looopings.

Songfestival
Eigenaar Van der Most wil de toeristische trekpleister het liefst operationeel hebben voordat het Eurovisiesongfestival plaatsvindt in Rotterdam. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Het liedjesfestijn duurt van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 mei.

De bouw van Attractiepark Rotterdam wordt gekenmerkt door vertragingen en andere tegenvallers. Het park had al jaren af moeten zijn, maar op dit moment is alleen een uitkijktoren met een restaurant gereed. Verschillende topattracties die eerder waren aangekondigd, zijn later weer geannuleerd.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be