Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium vervangt zeeleeuwenshow door educatieve voorstelling

24-02-2020, 16.39 uurBeeld: THE E MOVIES

De klassieke zeeleeuwenshow in het Dolfinarium is vervangen. Sinds 2016 konden bezoekers kijken naar de voorstelling Avontureneiland en het Magische Amulet. Dit jaar kiest het Gelderse dierenpark voor een educatievere invulling, meldt een woordvoerder aan Looopings.

Het ietwat infantiele verhaal heeft plaatsgemaakt voor een meer inhoudelijke presentatie over het gedrag van zeeleeuwen. "Enkele jaren geleden hebben we ervoor gekozen om nog meer te focussen op educatie", zegt de voorlichter. Vorig jaar openden al twee nieuwe educatieve ruimtes. "Dit jaar zijn twee van onze hoofdvoorstellingen aan de beurt."

Naast de nieuwe dolfijnenshow Oceanica is er dus een nieuwe zeeleeuwenshow. "Je leert meer over de bijzondere sprongen die zij kunnen maken, hoe gemakkelijk zij zich door het water voortbewegen en hoe zij bijvoorbeeld visjes vangen in het donker."

Dagelijks
Het nieuwe Dolfinarium-seizoen begon op 15 februari. Tot eind oktober is het park dagelijks geopend, met uitzondering van doordeweekse dagen in maart.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be