Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-carnavalswagen maakt indruk in lichtjesoptocht

26-02-2020, 12.55 uurBeeld: KITTracer7

Een carnavalswagen met een Efteling-thema heeft de eerste prijs binnengesleept bij een jaarlijkse lichtjesoptocht in Brabant. Carnavalsvereniging B.C. Deen bouwde maandenlang aan een wagen met bekende Efteling-figuren als Pardoes en de Sprookjesboom.

Ook Joris en de Draak, Baron 1898 en de Pagode kregen een plek op de kar, die dit jaar meereed in optochten in de dorpen Lepelstraat (De Stroat), Heerle (Puitelaand) en Steenbergen (Strienestad). Geplande optochten in De Heen (Strienedurpke) en Oudenbosch (Puitenol) gingen niet door vanwege het slechte weer.

Speciaal voor een traditionele avondparade in Standdaarbuiten (Zwammegat) op zaterdag 22 februari was de wagen ook voorzien van lichtjes en andere speciale effecten. Er werd maar liefst 2,5 kilometer aan lichtslangen voor gebruikt.

September
Uiteindelijk won B.C. Deen daar de eerste prijs in de categorie kleine wagens. Het bouwteam bestond uit twaalf volwassenen en drie kinderen. Zij begonnen in september met bouwen. Een deel van de poppen is afkomstig van een oude wagen uit het Noord-Hollandse Zwaag.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be