Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Park of Poland

Gigantisch zwemparadijs geopend in Polen: Europa's langste waterglijbaan

21-02-2020, 21.34 uur

In Polen is deze week een gigantisch overdekt waterpark geopend, met Europa's langste waterglijbaan. Waterwereld Suntago omvat zeventien glijbanen, enkele wildwaterbanen, achttien zwembaden met een totale oppervlakte van 3500 vierkante meter, twaalf sauna's en verschillende restaurants.

Het zwembad bestaat uit de drie themagebieden Jamango, Relax en Saunaria. Per dag is er plek voor 15.000 bezoekers. Wie door het park loopt, komt zevenhonderd echte palmbomen tegen. Er is ook een bescheiden buitengebied.

Eén van de bandenglijbanen - Jungle Eclipse - heeft een lengte van 320 meter: een Europees record. "Het is alsof je vanaf de top van de Eiffeltoren naar beneden glijdt", staat op de site van het park. De attractie werd gebouwd door de Turkse firma Polin Waterparks. Er geldt een minimale lengte van 1.20 meter.

Hotel
Suntago ligt op iets meer dan een half uur rijden van de hoofdstad Warschau. Het is de eerste fase van het project Park of Poland. Later dit jaar moet een bijbehorend hotel opengaan. Bezoekers kunnen nu al blijven slapen in een vakantiepark met bungalows. Verblijfsgasten krijgen 10 procent korting op tickets.

Er lijkt veel animo te zijn voor de nieuwe trekpleister. Voor donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 februari zijn alle entreekaarten al uitverkocht, waarschuwt men op social media.

Achtbanen
Polen timmert behoorlijk aan de weg op het gebied van toerisme. Pretparken schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Zo is de Vlaamse Plopsa Group momenteel bezig met een tweede park in Polen, ook bij Warschau. Komende zomer moet een nieuw historisch themapark opengaan. Het land huisvest al het attractiepark met de meeste achtbanen van Europa: Energylandia. De eerste draaiende waterglijbaan van Europa opende onlangs ook in Polen.Meer Park of Poland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be