Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Brabants familiepark toont ontwerp voor nieuw speelgebied

19-02-2020, 20.49 uur

Het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk blijft investeren in avontuurlijke speelgebieden. Vorig jaar opende al de Oervallei, met glijbanen, schommels en klimrekken. Op dit moment werkt het park aan een nieuw gedeelte met de naam Ruig, op de plek van een oud touwenparcours.

"Ons touwenparcours was na twintig jaar aan vervanging toe", aldus Hemelrijk. "Op deze locatie introduceren we dit voorjaar een compleet nieuw gebied genaamd Ruig." Er komen onder andere klimnetten, touwbruggen en een 5 meter hoge glijbaan.

De spectaculairste attractie wordt een dubbele overslagschommel. "Met deze schommel draai je 360 graden rond en slinger je tot wel 8 meter hoog de lucht in", meldt het park. De openingsdatum van Ruig staat nog niet vast. Er wordt gemikt op een opening in de meivakantie.

Uit de baan
De Oervallei kwam vorig jaar nog landelijk in het nieuws nadat via Looopings een verontrustend filmpje opdook van een twintig meter lange glijbaan. Te zien was hoe een jongen zo snel naar beneden gleed dat hij uit de baan vloog. Na het voorval is de attractie aangepast.

Meer BillyBird Park Hemelrijk
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be