Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Dierentuin stuurt sms'je als olifantje is geboren

19-02-2020, 16.08 uur

DierenPark Amersfoort houdt fans persoonlijk op de hoogte van de komst van een olifantje. In de dierentuin kan elk moment een Aziatische olifant geboren worden. Wie onmiddellijk een melding wil krijgen als het zover is, kan zich tegen betaling aanmelden voor een sms-alert.

Voor de dierverzorgers van DierenPark Amersfoort is het aftellen al begonnen. "Wij willen het moment van de bevalling niet missen, daarom slapen wij de komende tijd geregeld bij de olifanten", zegt olifantenverzorger Richard van Sluis. "Zodra moeder Indra bevalt, versturen wij meteen een berichtje aan iedereen die zich heeft aangemeld."

Vervolgens kunnen ze op de website van het dierenpark de eerste stapjes van de kleine live bekijken dankzij een webcamverbinding. "De bevalling laat zich natuurlijk niet voorspellen, dus wees erop bedacht dat je dit berichtje midden in de nacht kunt krijgen", waarschuwt Van Sluis.

Opbrengst
Geïnteresseerden sms'en het woord 'OLIFANTJE' naar het nummer 3669. Vervolgens mogen ze zelf bepalen welk bedrag ze willen doneren, met een minimum van 1 euro. De opbrengst gaat naar olifanten in het wild. DierenPark Amersfoort ondersteunt een lokaal project in India dat het leefgebied van Aziatische olifanten beschermt.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be