Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Italiaans pretpark zet klassieke achtbaan te koop

20-02-2020, 12.43 uur

Het Italiaanse pretpark Movieland neemt opnieuw afscheid van een attractie. Vorige maand werd al bekend dat een heftige thrillride het veld moet ruimen. Nu is ook duidelijk dat het park een familieachtbaan te koop heeft gezet.

De klassieke rollercoaster Bronto Jet uit 1996 wordt aangeboden op een website met gebruikte attracties, amusement-rides.com. Movieland opende de baan in 2010. Daarvoor stond de attractie in het Schotse pretpark Loudoun Castle en het Engelse Lightwater Valley.

Bronto Jet werd gebouwd door de inmiddels verdwenen iconische Duitse leverancier Schwarzkopf. De 415 meter lange baan bestaat uit een 11 meter hoge spiraallift en een reeks scherpe bochten. In Movieland hoort de attractie bij een prehistorisch themagebied, losjes geïnspireerd op The Flintstones.

Ongeluk
Intussen is Bronto Jet verwijderd van de officiële website van het Italiaanse park. Het is de tweede attractie die verdwijnt in korte tijd. De Lara Croft-attractie TR-Machine wordt vervangen door een show.

Tegen alle verwachtingen in wordt de monorail Back to the Backstage niet weggehaald. Nadat afgelopen zomer een deel van de baan instortte, gaat de attractie dit jaar weer open onder een nieuwe naam: Panorama Tram.

Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be