Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Krefeld

Geen dertig maar ruim vijftig dieren dood door brand in Duitse dierentuin

17-02-2020, 21.10 uur | Reacties

De grote brand in de Duitse dierentuin Zoo Krefeld heeft aan veel meer dieren het leven gekost dan gedacht. Dat laat de gemeente Krefeld weten in een verklaring. Tijdens de nieuwjaarsnacht brandde het apenhuis van het dierenpark af. Tot nu toe werd gesproken over zo'n dertig dode dieren.

Nu blijkt dat meer dan vijftig dieren de vuurzee niet overleefd hebben. Naast gorilla's, orang-oetans en een chimpansee gaat het bijvoorbeeld om leeuwaapjes, zwartstaartzilveraapjes, witgezichtsaki's en dwergzijdeaapjes. Ook epaulettenvleerhonden en tal van tropische vogels werden het slachtoffer van de brand.

De enige overlevenden zijn de twee chimpansees Bally en Limbo, die onverwachts uit het apenhuis gered konden worden. Zij maken het naar omstandigheden goed, aldus Zoo Krefeld. De dieren verblijven tijdelijk in een apart hok in de gorillatuin, die niet getroffen werd door de brand. Op termijn verhuizen ze naar een andere dierentuin. Daarvoor worden momenteel contacten gelegd.

Jaren voorbij
"Het is voor deze zeer sociale dieren van groot belang dat ze weer in contact komen met andere chimpansees", meldt het park. "Want voordat er weer een nieuw apenhuis gebouwd is in Krefeld en er een nieuwe groep gevormd kan worden, gaan er jaren voorbij."

De brand werd veroorzaakt door een illegale wensballon. Vandaag is begonnen met het demonteren van de restanten van het apenhuis. Daarvoor worden twee grote graafmachines en een kraan gebruikt. De werkzaamheden moeten binnen vier tot zes weken afgerond zijn.

Meer Zoo Krefeld
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be