Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skyline Park

Innovatieve achtbaan in Duits pretpark al na drie jaar dicht

17-02-2020, 23.16 uur

Een opvallende lanceerachtbaan in een Duits pretpark wordt al na drie seizoenen gesloten. De rollercoaster Sky Dragster, gelegen in het Zuid-Duitse Skyline Park, is dit jaar niet meer operationeel. Dat blijkt uit de nieuwe plattegrond van het park. Daarop ontbreekt de innovatieve attractie.

Sky Dragster opende in de zomer van 2017 als een prototype van de Duitse fabrikant Maurer Rides. Het gaat om een zogeheten spike coaster: een elektrisch aangedreven achtbaan met losse karretjes voor twee personen. In de voertuigen zit een motor. Passagiers kunnen met behulp van hendels aan het stuur zelf invloed uitoefenen op de snelheid.

De interactieve attractie werd jarenlang geteisterd door technische problemen. Het kwam regelmatig voor dat karretjes halverwege de baan stilstonden. Nu is het over en uit voor de achtbaan. De coaster blijft voorlopig wel in het park staan, als testopstelling voor de bouwer.

Uitgesteld
Een soortgelijke attractie van Maurer Rides opende afgelopen zomer in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Ook die baan - Desmo Race - had veel last van kinderziektes. De opening werd meermaals uitgesteld en ook daarna was de coaster regelmatig dicht.

Ondanks de complicaties heeft de leverancier nog steeds veel vertrouwen in het attractietype. "Maurer Rides heeft met Desmo Race in Mirabilandia bewezen dat de spike perfect werkt als een motorachtbaan", schreef het bedrijf afgelopen week trots op social media. Verder zijn er plannen om een spike coaster te installeren op een cruiseschip.

Meer Skyline Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be