Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort opnieuw onverwachts gesloten

16-02-2020, 17.53 uur

DierenPark Amersfoort heeft de poorten opnieuw onverwachts gesloten. Vanwege storm Dennis kregen bezoekers rond het middaguur het verzoek om de dierentuin te verlaten. Dat laat het park weten op social media.

Zware windstoten zouden voor onveilige situaties kunnen zorgen. "Aan de veiligheid van de dieren is gedacht, zij verblijven op veilige plekken", staat in een Facebook-bericht.

Bezoekers laten in de reacties weten de beslissing te begrijpen. "Het viel nog mee tot aan het eind van ons rondje een hele grote tak naar beneden was gekomen", schrijft Vivian Pol. "Snap dat ze dan de keuze maken om het park te sluiten, veiligheid voor alles!" Rianne van Dijk is het daarmee eens. "Bij de giraffen stond inderdaad veel wind. Het was wel heel lekker rustig overal."

Morgen
Of de weggestuurde gasten gecompenseerd zijn, is niet bekendgemaakt. Vorige week zondag was DierenPark Amersfoort ook dicht in verband met een storm. Naar verwachting gaat de dierentuin morgen wel weer open.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be