Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen is eerste dierentuin met wasberen, stinkdieren en zeehonden in één verblijf

29-02-2020, 13.45 uur

In Wildlands Adventure Zoo Emmen leven sinds kort drie diersoorten met elkaar samen. Het dierenpark heeft wasberen, stinkdieren én zeehonden bij elkaar gezet in één verblijf. Volgens Wildlands gaat het om een unieke combinatie die nog in geen enkele andere dierentuin voorkomt.

Op de plek van het oude pinguïnverblijf verscheen een enorme houtzagerij met de naam Raccoon Creek. In december werden de wasberen al verwelkomd. De stinkdieren volgden begin februari. Half februari arriveerden de zeehonden.

Raccoon Creek is nog in aanbouw. Deze week mochten bezoekers alvast een kijkje nemen. Na de voorjaarsvakantie, op maandag 2 maart, gaat het verblijf weer tijdelijk dicht. "Voor de laatste werkzaamheden", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Aan de andere kant van de houtzagerij moet een groot vogelverblijf komen. "Het project is dus nog niet afgerond."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be