Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe Frozen-attractie Disneyland Paris wordt darkride met bootjes

15-02-2020, 13.31 uur

De nieuwe Frozen-attractie die Disneyland Paris binnen enkele jaren gaat openen, wordt een grote darkride met bootjes. Dat blijkt uit bouwtekeningen voor de uitbreiding, opgevraagd bij de gemeente door fansite DLP Report. Op de plannen is een waterbaan zichtbaar met ongeveer tien scènes.

Het concept wordt vergelijkbaar met de attractie Frozen Ever After in het Amerikaanse Disney-park Epcot (Florida), geopend in 2016. De versie in Parijs wordt wel ruimer van opzet, met een langere overdekte wachtrij, een groter gebouw, ruimere boten en mogelijk ook extra scènes.

In Frozen Ever After wordt het verhaal van de eerste Frozen-film verteld tijdens een overdekte vaartocht van ongeveer vijf minuten. Bezoekers maken kennis met sneeuwman Olaf, rendier Sven, een trollenfamilie en hoofdpersonages Anna, Elsa en Kristoff. Hoogtepunt is een bezoek aan het ijspaleis van Elsa, waar ze het beroemde nummer Let It Go ten gehore brengt.

Animatronics
Dankzij verschillende wissels wordt een deel van de baan achteruit afgelegd. De darkride wordt geroemd om de indrukwekkende en soepele animatronics. Hoe de attractie in Parijs gaat heten, is nog niet duidelijk.

Frozen Ever After werd ontworpen door Nederlander Michel den Dulk, die eerder werkzaam was voor de Efteling en het Duitse Europa-Park. Den Dulk zal ook verantwoordelijk zijn voor de Frozen-uitbreiding van Disneyland Paris. Naar verwachting vindt de opening plaats in in 2023 of 2024.

Restaurant
Het nieuwe gebied omvat ook winkels, een restaurant en een meet-and-greet-locatie, blijkt uit eerder gepubliceerde bouwplannen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be