Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Billund Resort

Legoland moet opening van nieuwe attracties jaar uitstellen

16-05-2020, 23.28 uur

De bouw van een nieuw gedeelte in het Deense pretpark Legoland Billund heeft vertraging opgelopen. Komende zomer zou het themagebied The Lego Movie World opengaan, met een grote vliegsimulator, een vrijevaltoren en een interactieve vliegtuigmolen. Door de coronacrisis is de opening een jaar uitgesteld.

Legoland gaat naar verwachting op 8 juni weer open, maar pas in 2021 kunnen bezoekers The Lego Movie World ontdekken. "Onze buitenlandse leveranciers zijn niet in staat om de attracties af te ronden", laat het park weten in een verklaring.

"We weten niet wanneer dit voor hen mogelijk is. Met het werk dat overblijft en alle inspecties die daarna nodig zijn, is een opening dit jaar niet meer realistisch." Legoland begrijpt dat veel bezoekers zullen balen. "We weten dat jullie er net zo naar uitkeken als wij. Het voelt alsof je op kerstavond te horen krijgt dat je nog een jaar langer moet wachten op je cadeautjes."

Moeite waard
Plannen voor The Lego Movie World werden een jaar geleden gepresenteerd. "We beloven dat we in 2021 helemaal klaar zijn en dat het de moeite waard is om te wachten." Een vergelijkbaar gebied met dezelfde naam opende in het voorjaar van 2019 al in het Amerikaanse pretpark Legoland Florida.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Legoland Billund Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be