Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisexploitant snoeit bomen die in de weg staan: gemeente boos

14-02-2020, 11.15 uurBeeld: @jaronsertin

Een kermisexploitant in België heeft zich de woede van de gemeente en een natuurvereniging op de hals gehaald. Bij het opbouwen van zijn attractie in Aalst bleken twee bomen in de weg te staan. De kermisbaas besloot daarop om de helft van de bomen zonder enig overleg weg te snoeien.

"Het is onherstelbare schade", vertelt Rik De Baere van de Vlaamse natuurbehoudsvereniging Natuurpunt aan Het Nieuwsblad. "Die takken zullen nooit meer teruggroeien, dus is de enige oplossing om de bomen te vervangen."

Ook natuurwethouder Katrien Beulens is kwaad. "We zijn hier absoluut niet over te spreken", zegt ze. "De politie maakt een proces-verbaal op en ik zal de foorkramer erover aanspreken: dit doe je niet." De snoeiende exploitant kan een gepeperde rekening verwachten. "De schade zal zeker vergoed worden."

Nonchalant
Volgens regionale media werden vorig jaar ook al takken gesnoeid om plaats te maken voor kermisattracties. "Het is hallucinant dat er zo nonchalant mee wordt omgesprongen", vindt De Baere. "Zo'n grote boom, die het al moeilijk heeft in een stedelijke omgeving, is veel geld waard en is bijna onvervangbaar."

Om welke attractie het gaat, is niet duidelijk. De kermisondernemer was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust, omdat er geen bloemen of bladeren zichtbaar waren. De takken zouden wel teruggroeien, dacht hij.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be