Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Muziek uit Phantasialand-attractie blijkt hit in Namibië

10-02-2020, 19.54 uur

De muziek van een attractie uit Phantasialand slaat aan op een onverwachte plek. Kinderen in Namibië blijken dol te zijn op de soundtrack van de waterbaan Chiapas, gecomponeerd door het Duitse bedrijf IMAscore. Dat laat de firma trots weten op social media.

Ene Sebastian Brumby deed vrijwilligerswerk in het Afrikaanse land. Hij liet een groep kinderen kennismaken met de track Templo de Fiesta, onderdeel van de Chiapas-soundtrack. De kleintjes zijn inmiddels zo gek op het liedje dat ze massaal uit hun dak gaan zodra de eerste klanken te horen zijn.

Brumby stuurde een video van het tafereel naar de componisten. "Chiapas gaat de wereld rond", meldt IMAscore op Facebook. "De kinderen blijven constant vragen om het 'Duitse liedje', zoals ze het noemen. We moesten dit absoluut delen!"

Dodenfeest
Chiapas opende in 2014. De naam is afgeleid van een gelijknamig gebied in Mexico. In de scène met de feestelijke muziek wordt het Mexicaanse dodenfeest Día de los Muertos uitgebeeld.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be