Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam stuurt bezoekers naar huis vanwege storm: 'Lijkt ons het verstandigst'

09-02-2020, 16.29 uurBeeld: @helleruine

Madurodam heeft er vanmiddag voor gekozen om de poorten te sluiten. In verband met storm Ciara was het niet meer verantwoord om open te blijven, zegt een woordvoerster van het Haagse themapark in gesprek met Looopings. Aanwezige bezoekers zijn tussen 13.00 en 14.00 uur naar huis gestuurd.

"Het is een preventieve maatregel, rekening houdend met de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers", aldus de voorlichtster. "Ook gezien onze locatie, vlakbij de kust." Het KNMI heeft vandaag code oranje afgekondigd vanwege gevaarlijk harde windstoten.

Madurodam had al enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden de bewegende objecten in de miniatuurstad, zoals de treinen en boten, allemaal stilgezet. "En de miniatuurvliegtuigen van Schiphol zijn verankerd." Morgen is Madurodam wel weer geopend.

Achtbaan
Eerder besloten verschillende dierentuinen al om de poorten eerder te sluiten of de hele dag dicht te blijven. In de Efteling zijn enkele buitenattracties buiten gebruik. Toverland heeft een lanceerachtbaan gesloten.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be