Efteling

Efteling zondag gewoon open ondanks zware storm

08-02-2020, 17.24 uur | Reacties

Ondanks de zware storm die zondag over ons land raast, gaat de Efteling gewoon open. Dat bevestigt een woordvoerster van het Kaatsheuvelse attractiepark aan Looopings. Weerinstituut KNMI heeft voor alle provincies code oranje afgekondigd vanwege windstoten.

Op veel plekken in het land worden maatregelen getroffen. In de Efteling zijn bezoekers gewoon welkom als gewoonlijk, aldus de voorlichtster. Wel kan het voorkomen dat buitenattracties in verband met de harde wind stilgezet worden.


ZIE OOK: Houten achtbaan Efteling na bijna zeven weken weer open

"We gaan uit van code oranje", zegt de woordvoerster. "Alle attracties worden zondagochtend opgestart, maar we houden er wel rekening mee dat we enkele buitenattracties tijdelijk moeten sluiten."

Vlaggen
De Efteling houdt de situatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten. "We zijn extra alert." Op sommige plekken zijn al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden hier en daar vlaggen en banners verwijderd en terrastafels omgekeerd.

Andere grote Nederlandse attractieparken, zoals Slagharen, Duinrell en Walibi Holland zijn in deze periode van het jaar sowieso dicht. In Toverland zijn alleen twee overdekte gedeeltes toegankelijk. De Efteling kent een jaarrondopenstelling.

ZIE OOK: Storm in de Efteling: attracties dicht, paden afgesloten, plafond beschadigd

Reacties