Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Houten achtbaan Efteling na bijna zeven weken weer open

06-02-2020, 16.12 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling heropent houten achtbaan Joris en de Draak na een ongeplande sluiting van bijna zeven weken. Sinds 24 december staat de dubbele rollercoaster stil vanwege problemen met de stalen kettingen. Komend weekend kunnen bezoekers weer een ritje maken, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Vanaf zaterdag 8 februari is de populaire attractie weer operationeel. "We hebben er hard aan gewerkt om Joris en de Draak zo snel mogelijk te kunnen openen voor onze gasten", zegt de voorlichtster. "We zijn dan ook blij dat er dit weekend weer gestreden kan worden tegen de draak."

Joris en de Draak was bijna de volledige kerstvakantie en de hele maand januari dicht. De kettingen moesten vervangen worden. "We hebben een aantal tegenslagen gehad, waardoor het proces wat langer duurt dan gehoopt", zei een woordvoerder eerder.

Onvrede
Overigens blijft de grote vuurspuwende draak naast de achtbaan stilstaan. Het figuur is al geruime tijd kapot en er zijn geen plannen voor een reparatie, tot onvrede van Efteling-fans.

Op dit moment zijn ook waterachtbaan De Vliegende Hollander en wildwaterbaan Piraña gesloten voor onderhoud. Paardenshow Raveleijn wordt tot het voorjaar niet opgevoerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be