Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling krijgt Coca-Cola-automaten met tientallen verschillende smaken

05-02-2020, 21.17 uur

Efteling-bezoekers kunnen binnenkort kiezen uit vele tientallen verschillende smaken frisdrank. Het attractiepark gaat speciale Coca-Cola Freestyle-machines neerzetten, zo ontdekte Looopings. Dat zijn automaten waarmee met één druk op de knop een frisdranksmaak naar keuze getapt kan worden. Er zijn meer dan honderd opties mogelijk.

Naast de gebruikelijke drankjes als Coca-Cola, Sprite en Fanta kan er gekozen worden voor obscure varianten met bijvoorbeeld kersen-, frambozen-, perzik-, aardbei- of vanillesmaak, met of zonder suiker en cafeïne.

Een handjevol andere Europese attractieparken ging de Efteling al voor. Zo kunnen bezoekers van Disneyland Paris de automaten vinden in hamburgerrestaurant Five Guys. Het Duitse Europa-Park biedt Coca-Cola Freestyle aan in de sportbar Arena of Football en het nieuwe waterpark Rulantica.

Eftelings uiterlijk
Waarom wil de Efteling de machines ook? "Omdat dit de gastbeleving verhoogt, het duurzamer is dan petflessen, het efficiëntie biedt in de operatie en commercieel interessant is", staat in een interne memo. Het concept moet de komende maanden uitgerold worden. Er wordt nog gewerkt aan een Eftelings uiterlijk voor de automaten.

De samenwerking tussen de Efteling en Coca-Cola kwam afgelopen jaar onder vuur te liggen na klachten van voedselwaakhond Foodwatch. Het park zou jonge bezoekers verleiden tot het nuttigen van ongezonde suikerdrankjes. De Efteling zwichtte voor de kritiek: flesjesautomaten kregen een soberder uiterlijk en een opvallende reclame-uiting werd weggehaald.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be