Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris schakelt stroom uit in hotel: moet van de Franse wet

04-02-2020, 18.46 uurBeeld: @PlazaGardens

Eén van de hotels in Disneyland Paris zat vanmiddag een uur lang zonder stroom. Niet vanwege een storing, maar in verband met een geplande stroomuitval. Naar verluidt was het volgens de Franse wet verplicht om de elektriciteit uit te schakelen.

Dat viel te lezen op een opgehangen papiertje bij Disney's Hotel Cheyenne. "Vanwege Franse wettelijke verplichtingen moeten we op dinsdag 4 februari tussen 14.30 en 15.30 uur de stroom uitschakelen", kregen hotelgasten te horen. "Dit heeft betrekking op het hoofdgebouw en de kamers."

Telefoonlijnen werkten wel. "We adviseren om na 16.00 uur terug naar het hotel te komen. Bedankt voor je begrip." Wat precies het nut was van de opvallende actie, werd niet uitgelegd.

Tests
Een verbaasde Disney-bezoeker plaatste een foto van de memo op Twitter. Ingewijden vertellen aan Looopings dat het uitschakelen van de stroom nodig is om onderhoud uit te voeren. Het zou vaker gebeuren.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be