Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park blijft groeien: plan voor twee nieuwe hotels

05-02-2020, 09.00 uur

De groei van Europa-Park kent voorlopig geen grenzen. Het Duitse attractiepark opende vorig jaar een zesde themahotel met honderden kamers en een overdekt waterpark. Als het aan de directie ligt, komen daar binnenkort nog meer hotels bij.

Men heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd twee nieuwe themahotels uit de grond te stampen. Dat onthulde directeur Thomas Mack maandag tijdens een prijsuitreiking in Berlijn. Hij noemde nog geen concrete termijn of mogelijke thema's.

Ook liet Mack weten dat Europa-Park in 2019 voor het eerst één miljoen overnachtingen genoteerd heeft, dankzij de komst van het nieuwe hotel Krønasår. Het attractiepark zelf, zonder waterpark Rulantica, was vorig jaar goed voor ruim 5,7 miljoen bezoekers. Rulantica opende eind november. Voor 2021 staat al een uitbreiding op de planning.

25 jaar
Het eerste Europa-Park-hotel, El Andaluz, opende 25 jaar geleden. Daarna volgden Castillo Alcazar (1999), Colosseo (2004), Santa Isabel (2007), Bell Rock (2012) en Krønasår - The Museum Hotel (2019). Er is ook een camping op het terrein.

Verkeersborden in de omgeving hintten al op de komst van meer hotels rond waterparadijs Rulantica. Daarop wordt gesproken over 'Rulantica Hotels' in plaats van 'Rulantica Hotel'.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be