Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Historisch moment voor Toverland: voor het eerst meer bezoekers dan Walibi

12-02-2020, 10.00 uur

Toverland heeft gezorgd voor een historische aardverschuiving in de pretparkwereld. Het Limburgse attractiepark trok vorig jaar voor het eerst meer bezoekers dan Walibi Holland. Seizoen 2019 werd in Toverland afgesloten met 862.000 gasten, terwijl Walibi genoegen moest nemen met 853.000 bezoekers.

Ondanks het minieme verschil van 9000 gasten zal in Sevenum ongetwijfeld de champagne ontkurkt worden. Nooit eerder was Toverland - geopend in 2001 - in bezoekersaantallen groter dan Walibi. Saillant detail is dat Walibi in 2019 miljoenen euro's investeerde in een spectaculaire nieuwe achtbaan, terwijl Toverland de groei wist te realiseren zonder een nieuwe attractie te openen.

In 2018 noteerde Toverland nog 812.000 bezoekers, 50.000 mensen minder dan afgelopen jaar. Algemeen directeur Jean Gelissen jr., die eind vorig jaar Toverland-oprichtster Caroline Kortooms verving, zegt trots te zijn. "Het is geweldig om in de bezoekersaantallen en de gastwaardering bevestigd te zien dat we de juiste dingen doen", laat hij weten. Voor 2020 wordt opnieuw een groei van het aantal bezoekers verwacht.

Kortingsacties
Een belangrijke kanttekening is wel dat Toverland zich steeds vaker inlaat met kortingsacties, om de bezoekersaantallen te stuwen. Aan het begin van het vorige pretparkseizoen werden bijvoorbeeld entreekaarten weggegeven bij aankoop van een paar Kruidvat-producten. Bovendien is Walibi 's winters gesloten en Toverland niet.

De ambitie van Toverland is onveranderd: men wil al een tijdje de grens van één miljoen bezoekers per jaar doorbreken. Voormalig directrice Kortooms sprak eerder de verwachting uit dat die mijlpaal al in 2018 behaald zou worden, maar dat bleek iets te hoog gegrepen.

Streven
De directrice van Walibi zei eerder te streven naar anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Ook die doelstelling is nog ver weg.

Ondanks de verschuiving vinden er geen veranderingen plaats in de top drie van best bezochte attractieparken van Nederland. Dat zijn al sinds jaar en dag de Efteling, Duinrell en Attractiepark Slagharen. Met name de laatste twee profiteren enorm van een eigen vakantiepark: het dagbezoek ligt fors lager.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be