Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

74-jarige vrouw springt uit reuzenrad en overlijdt

03-02-2020, 10.30 uur

Een 74-jarige vrouw heeft een einde aan haar leven gemaakt door uit een reuzenrad te springen. Dat gebeurde zondagmiddag in de Franse stad Nice. De vrouw stapte in één van de gondels en wachtte tot het bakje bovenaan het 50 meter hoge rad tot stilstand kwam.

Vervolgens wierp ze zichzelf naar beneden. Het dramatische voorval vond rond 15.30 uur plaats. Na afloop is de attractie ontruimd en werd het gebied afgezet.

Volgens regionale media waren veel mensen getuige van de dodelijke sprong. In de andere gondels zouden een hoop kinderen gezeten hebben. Zij kregen psychologische hulp aangeboden, meldt burgemeester Christian Estrosi op Twitter. "Aarzel ook niet om een hulplijn te bellen", voegt hij eraan toe.

Geschokt
Het reuzenrad van eigenaar Serge Paillon bestaat uit 36 gondels met vier zitplaatsen. De attractie staat tot eind februari in Nice. Medewerkers van het rad laten weten geschokt te zijn. "In veertig jaar tijd hebben we zoiets vreselijks nog nooit meegemaakt."

Afgelopen zomer werd een reuzenrad ook al twee keer gebruikt voor een zelfmoord, toen in de Italiaanse steden Rimini en Genua.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be