Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eloria - Erlebnisfabrik

Duitse horrorattractie is failliet: management hoopt op doorstart

01-02-2020, 00.43 uur

Een grote Europese horrorattractie kampt met financiële problemen. Erlebniswelt Grusellabyrinth NRW, gelegen in de Duitse stad Bottrop, heeft een faillissement aangevraagd. Dat bevestigt het management na berichtgeving van regionale media.

Er is een curator aangesteld die moet zorgen voor een doorstart. Voorlopig blijft de griezelbeleving geopend zoals gepland. De circa 170 medewerkers krijgen vooralsnog gewoon betaald.

Erlebniswelt Grusellabyrinth NRW, geopend in 2015, is een permanente walkthrough-attractie met zestien scènes met acteurs en drie duistere doolhoven. De toeristische trekpleister ligt op ongeveer een kwartier rijden van Movie Park Germany. 'NRW' in de naam staat voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Optimistisch
Ondanks de financiële moeilijkheden heeft de directie vertrouwen in een goede afloop. "De flinke toename van het bezoekersaantal in het afgelopen jaar - een stijging van 88 procent - stemt ons optimistisch", staat in een verklaring op social media. "Ons team is zeer gemotiveerd en iedereen blijft zich met passie inzetten om jou een unieke ervaring te bieden."

Volgens directeur Holger Schliemann worden er al "veelbelovende gesprekken" gevoerd met mogelijke investeerders. Hij heeft nog een boodschap voor mensen die hun medeleven uiten op social media: "Als je ons wilt steunen, kom langs, koop tickets aan de kassa en ervaar onze beleving." Entreekaarten kosten 34 euro per persoon.

Meer Eloria - Erlebnisfabrik
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be