Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Vernietigende reacties op nieuw RollerCoaster Tycoon-spel: 'Zielige rotzooi'

30-01-2020, 17.36 uur

Een nieuwe RollerCoaster Tycoon-game wordt vreselijk slecht ontvangen. Ontwikkelaar Atari lanceerde vandaag onverwachts het mobiele spel RollerCoaster Tycoon Story, voortbordurend op de beroemde reeks van pretparkgames. Een videotrailer zorgt voor een stortvloed aan hatelijke reacties.

RollerCoaster Tycoon Story draait in tegenstelling tot de voorgaande delen niet om het bouwen van een zo mooi mogelijk pretpark, maar om het spelen van Candy Crush-achtige minigames. De aankondigingsvideo ontving in een paar uur tijd slechts 10 likes en meer dan 200 dislikes op YouTube. 95 procent van het publiek is tot nu toe dus ontevreden.

"Dit heeft niets meer met RollerCoaster Tycoon te maken", reageert Rich Hutson. "Niemand heeft hierom gevraagd", zegt John Aziz. "Zielig om dit 'spel' te koppelen aan een respectvol merk, het is de naam niet waard", vindt Joël. "Dit is géén RollerCoaster Tycoon", sneert Papyrus Semi. "Onze helden zijn gevallen", vertelt Bastien Merindol.

Vernietigd
"Ik ga het hoofdkantoor van Atari hierom opblazen", laat Princess Ruby weten. "Gun dit broddelwerk geen tijd en aandacht", aldus Basom. "Wat is dit voor rotzooi?", vraagt Planet Coaster-legende DeLadysigner zich af. "Jullie zinken dieper en dieper en dieper." Mike: "Ik kan de microtransacties al bijna ruiken." Couzanit: "Jullie hebben een ooit zo mooie reeks volledig vernietigd."

Het verhaal achter RollerCoaster Tycoon Story gaat over het fictieve afgetakelde attractiepark Eagleland. Spelers krijgen de opdracht om het park weer te laten stralen en de attracties op te knappen. Daarvoor zijn tickets nodig die verdiend kunnen worden door puzzels op te lossen.

Klassiek
Het is niet voor het eerst dat Atari een RollerCoaster Tycoon-spel uitbrengt voor smartphones. Eerder verschenen al RollerCoaster Tycoon 4 (2014) en RollerCoaster Tycoon Touch (2017). Verder zijn er intussen mobiele versies gelanceerd van de klassieke delen RollerCoaster Tycoon 2 en RollerCoaster Tycoon 3 uit 2002 en 2003.

Het laatste volwaardige deel van de reeks was RollerCoaster Tycoon World, uitgebracht in 2016. Ook daar kwamen voornamelijk teleurgestelde reacties op. Veel RollerCoaster Tycoon-fans van het eerste uur zijn inmiddels overgestapt naar de officieuze opvolger Planet Coaster van Frontier Developments.Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be