Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Hyperspace Mountain blijft probleemgeval in Disneyland Paris: weer tijdelijke sluiting

02-02-2020, 13.28 uur

Hyperspace Mountain in Disneyland Paris blijft voor problemen zorgen. Afgelopen maand was de populaire achtbaan al onaangekondigd dagenlang gesloten vanwege technische problemen. Nu blijkt dat de overdekte rollercoaster komende week wederom dicht zal zijn.

Op maandag 3 en dinsdag 4 februari vinden er onverwachts noodreparaties plaats, blijkt uit de online onderhoudskalender van Disneyland. De werkzaamheden stonden in eerste instantie niet op de planning. Het is de bedoeling dat bezoekers op woensdag 5 februari weer een rit kunnen maken in de Star Wars-attractie.

De 32 meter hoge achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma opende in 1995 onder de naam Space Mountain: De la Terre à la Lune. Tien jaar later werd de attractie omgebouwd tot Space Mission: Mission 2, met een nieuw thema. Sinds 2017 staat een rit in het teken van Star Wars.

Festival
Disneyland Paris staat tot half maart in het teken van Star Wars-festival Legends of the Force. In themagebied Discoveryland, waar Hyperspace Mountain ligt, zijn op dit moment ook de interactieve darkride Buzz Lightyear Laser Blast en het fastfoodrestaurant Café Hyperion gesloten voor onderhoud.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be