Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park sloopt wachtrij bij achtbaan: nieuwe sponsor op komst

28-01-2020, 21.43 uurBeeld: EP&CO

De interactieve wachtrij van achtbaan Blue Fire in Europa-Park is de afgelopen weken volledig gesloopt. Dat blijkt uit uitgelekte foto's die verschenen op de Facebook-pagina EP&CO. Op zondag 12 januari was de bekende lanceerachtbaan in het Duitse pretpark voor het laatst geopend voor publiek. Sindsdien is er hard gewerkt.

De futuristische hal naast de rollercoaster bevatte verschillende interactieve en educatieve elementen, gesponsord door de Russische gasleverancier Gazprom. Het complex werd Gazprom Erlebniswelt Abenteuer Energie genoemd. Europa-Park neemt in 2020 afscheid van Gazprom als sponsor.

Daardoor moet ook het interactieve Gazprom-complex aangepast worden. Wat ervoor in de plaats komt, is officieel nog niet bekendgemaakt. Het lijkt erop dat het attractiepark al wel een nieuwe sponsor heeft gevonden.

Pijpleiding
In een Europa-Park-folder voor het aankomende seizoen staat het logo van Nord Stream 2. Dat is een controversiële nieuwe Duits-Russische onderzeese gaspijpleiding, waar al jaren veel gedoe over is. De pijpleiding moet Russisch aardgas naar West-Europa gaan vervoeren. Landen als Polen, Oekraïne en de Verenigde Staten zijn er fel op tegen.

Of Europa-Park het omstreden gasproject inderdaad gaat promoten, is afwachten. Een woordvoerder wil vooralsnog niets kwijt over "partnerovereenkomsten". Eind maart gaat het park weer open voor publiek.

Vergezocht
De samenwerking met Gazprom was altijd een vreemde eend in de bijt. Blue Fire is een achtbaan van Duitse makelij in een IJslands themagebied, ontworpen door een Nederlander. De link met Russisch aardgas was op zijn zachtst gezegd vergezocht. Toch koos Europa-Park er vijf jaar geleden nog voor om de samenwerking te verlengen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be