Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fans willen dat Efteling kapotte draak alsnog repareert: 'Laks beleid'

27-01-2020, 20.21 uurBeeld: PromenadeFotos

Efteling-fans hebben er geen vrede mee dat de grote draak bij achtbaan Joris en de Draak niet meer gerepareerd wordt. Afgelopen najaar meldde het attractiepark dat er geen plannen zijn om de gigantische animatronic Edna, die al maanden niet beweegt, op te knappen. Met die beslissing zijn fans het niet eens.

Dat laten ze in groten getale weten aan de website Eftelist. De Efteling-fansite houdt al jaren een ranglijst met verbeterpunten voor het park bij. Inmiddels zijn dat er 171. Dankzij vele honderden stemmen heeft het verzoek 'Alsnog opknapbeurt voor draak Edna' in korte tijd de eerste plek in de lijst weten te behalen.

"Al tijden staat de enorme animatronic er treurig en roerloos bij, de verf steeds verder afbladderend", valt te lezen op de site. "De waterbriesende, vuurspuwende draak is een object van groot belang in de hele invulling van de attractie en het niet meer willen repareren van dit massieve stuk thematisering is eeuwig zonde. Heroverwegen, dit lakse beleid!"

Uitleg
De oproep heeft er vooralsnog niet voor gezorgd dat de Efteling van gedachten is veranderd over de kwestie. Een woordvoerder van de Efteling grijpt terug naar de eerdere uitleg: "De draak houdt de drakenjagers vanuit stilstaande positie in de smiezen." Wel voegt hij er dit keer aan toe: "Maar zeg natuurlijk nooit nooit."

Overigens is de achtbaan zelf op dit moment al meer dan een maand gesloten vanwege problemen met de ketting. Het is niet duidelijk wanneer bezoekers weer een ritje kunnen maken.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be