Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Stijgende lijn voor Dolfinarium: geen verlies meer

25-01-2020, 20.44 uur

Het gaat steeds beter met het Dolfinarium. Na een lange periode van forse verliezen heeft het Gelderse zeedierenpark in 2019 voor het tweede jaar op rij zwarte cijfers geschreven. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings na berichtgeving van de Harderwijker Courant.

Een nieuw waterpark met de naam Waterpret, geopend in 2018 en uitgebreid in 2019, is volgens de voorlichter een gouden greep. "Het slaat gigantisch aan en we zijn blij met de bezoekersaantallen van de laatste twee jaar. We kijken nog naar uitbreiding en zoeken nog iets voor de allerkleinsten."

Het Dolfinarium investeert vandaag de dag liever in nieuwe waterattracties dan in nieuwe diersoorten, aldus de zegsman. "Ondanks dat we onderscheidend zijn met zeezoogdieren, is een nieuwe diersoort geen publiekstrekker. Alleen voorstellingen met dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen is best passief."

Gesjoemeld
Bezoekersaantallen van het Dolfinarium worden sinds 2017 niet meer bekendgemaakt. Volgens regiodirecteur Bert van de Hoef van eigenaar Aspro Parks heeft dat geen zin, omdat alle parken andere rekenmethodes hanteren en er regelmatig met de cijfers gesjoemeld wordt. "Maar we zijn gestegen", aldus de woordvoerder.

Komend voorjaar gaat de nieuwe dolfijnenshow Oceanica officieel in première. Vorige maand vonden al try-outs plaats.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be