Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Italiaans pretpark haalt thrillride weg

26-01-2020, 19.17 uur

Een pretpark in Italië haalt deze winter een imposante thrillride weg. Movieland, gelegen bij het Gardameer, heeft ervoor gekozen om de attractie TR-Machine te verwijderen. Dat bevestigt het park in een bericht op Facebook.

Het gaat om een attractie van het type windshear, met een kantelende bank vastgemaakt aan twee roterende armen. Het principe is vergelijkbaar met de klassieke top spin, maar in dit geval kunnen de armen afzonderlijk van elkaar bewegen.

De ride van de Italiaanse fabrikant Zamperla opende in 2007 als Lara Croft Tomb Raider Machine. Later werd de naam vanwege een rechtenkwestie noodgedwongen gewijzigd.

Vervanger
"Vaarwel TR-Machine", laat Movieland weten op Facebook. "We nemen afscheid van deze onvergetelijke attractie." Het park komt dit jaar al met een vervanger: een show rond het Griekse figuur Medusa.

Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be