Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bayern-Park

Spectaculaire beelden van nieuwe 109 meter hoge vrijevaltoren

24-01-2020, 13.22 uur

Een sensationele nieuwe attractie in een Duits pretpark wordt getest. Bayern-Park in Zuidoost-Duitsland heeft een vrijevaltoren neergezet van maar liefst 109 meter hoog. Het gaat om één van de hoogste freefall towers van Europa, met een valhoogte van zo'n 93 meter.

Passagiers storten straks met 113 kilometer per uur de diepte in. Een YouTube-video brengt de eerste testritten in beeld. De attractie werd gebouwd door fabrikant Funtime. Bayern-Park spreekt trots over "de hoogste vrijevaltoren van Zuid-Duitsland".

De allerhoogste vrijevaltoren van Europa staat ook in Duitsland. Dat is de 120 meter hoge Highlander in Hansa-Park, eveneens gebouwd door Funtime. De rest van de Europese top drie wordt gevormd door La Venganza del Enigma in het Spaanse Parque Warner Madrid (115 meter) en AtmosFear in het Zweedse pretpark Liseberg (116 meter).



Meer Bayern-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be