Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italiaans pretpark presenteert plannen voor Lego-zwemparadijs

21-01-2020, 12.46 uur

Het Italiaanse attractiepark Gardaland laat zien hoe een nieuw Lego-zwemparadijs eruit gaat zien. De komst van het Legoland Water Park werd afgelopen zomer aangekondigd. Nu toont men voor het eerst de verschillende attracties en de indeling van het park, dat een oppervlakte krijgt van 15.000 vierkante meter.

Lego River Adventure wordt een lazy river met opblaasbare banden, die gepersonaliseerd kunnen worden met behulp van grote, zachte Lego-stenen. Een Miniland-gedeelte bestaat uit zo'n honderd Lego-miniaturen van beroemde Italiaanse gebouwen én enkele attracties uit Gardaland. Voor de bouw zijn 4,9 miljoen Lego-steentjes nodig.

Een familiezwembad met een piratenfort gaat Pirate Bay heten. Wie houdt van waterglijbanen, kan terecht in het Jungle Adventure-deel. Beach Party is de naam van een waterspeelplaats voor kinderen, met waterkanonnen en een gigantische kantelende emmer. Lego Creation Island laat jonge bezoekers zelf Lego-bootjes bouwen.

Restaurant
Voor de allerkleinsten is er het gebied Duplo Splash. Verder komen er een souvenirwinkel en een restaurant, het Harbour Restaurant. De ingang van het waterpark bevindt zich ín Gardaland, op de oude locatie van een grote tent waar theatershows werden opgevoerd. Dat is in de buurt van de themagebieden Peppa Pig Land en Fantasy Kingdom.

Voor het Legoland Water Park - het eerste Lego-waterpark in Europa - moeten speciale combitickets gekocht worden. De opening vindt plaats op donderdag 28 mei. Gardaland en de Legoland-parken zijn eigendom van de Britse groep Merlin Entertainments.



Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be