Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz vanuit de lucht

19-01-2020, 14.58 uurBeeld: Airpro Waalwijk

Nieuwe luchtfoto's geven een goed beeld van de familieachtbaan Max & Moritz in de Efteling, die sinds afgelopen vrijdag compleet is. Twee dagen geleden werden de laatste baandelen van de dubbele powered coaster geplaatst. Vanuit de lucht is het volledige baanverloop duidelijk zichtbaar.

Op de oude plek van de Bob staan nu twee verschillende banen van de Duitse firma Mack Rides: de blauwe track Max en de groene track Moritz. Het stationsgebouw van de Bob is blijven staan. Omdat er voortaan twee sporen in moeten passen, werd het gebouw wel een stuk groter.

Beide banen zijn 300 meter lang en maximaal 6 meter hoog. De elektrisch aangedreven treinen, die straks in tegenovergestelde richting vertrekken, halen een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Dat is een stuk trager dan de Bob, die 60 kilometer per uur ging.

Waterpartijen
De nieuwe beelden werden op Facebook geplaatst door Airpro Waalwijk. Daarop is goed te zien dat de omgeving van de attractie nog behoorlijk kaal is, op een paar zandheuvels en boompjes na. De Efteling wil de komende maanden besteden aan het aanleggen van een Alpenlandschap, met waterpartijen en groen.

Pal naast Max & Moritz ligt de onafgewerkte groene loods van de 4D-film Fabula, met een in het oog springende blinde muur. Voor zover bekend heeft de Efteling geen plannen om die te decoreren.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be