Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasy Island

Engels pretpark haalt 30 meter hoge thrillride binnen

18-01-2020, 19.04 uur

Een pretpark in Engeland opent komend voorjaar een 30 meter hoge thrillride met de naam Turbulence. Attractiepark Fantasy Island voegt een attractie toe van het type 'star shape', gebouwd door de Duitse firma Zierer. Dat is een enorme paal met aan een uiteinde zes kantelende gondels voor vijf personen.

Passagiers vliegen tijdens een ritje meermaals over de kop. De heftige attractie stond van 2004 tot 2011 al in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, toen onder de naam Bling. Daarna werd de molen verscheept naar het Duitse Skyline Park, waar het gevaarte Sky Jet werd genoemd.

De opening van Turbulence in Fantasy Island vindt plaats in maart. Het park werd in 2016 overgenomen door evenementenbureau Mellors Group Events. Sindsdien zijn er verschillende kermisattracties toegevoegd.

Meer Fantasy Island
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be