Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Mijlpaal: nieuwe achtbaan Efteling is compleet

17-01-2020, 12.34 uur

De allerlaatste baandelen van de nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz zijn vanochtend in alle vroegte gemonteerd. Daarmee is de dubbele powered coaster, die over enkele maanden opengaat, helemaal compleet. De komende tijd focust het attractiepark op het aanleggen van het landschap, het plaatsen van de treinen en uiteraard de eerste testritten.

Max & Moritz bestaat uit twee banen van elk 300 meter, met in totaal zestig stukken rail en bijna vijfduizend bouten en moeren. Omdat de treinen tijdens de rit elektrisch worden aangedreven, is er geen hoge lift nodig. De attractie is dan ook slechts 6 meter hoog. Ter vergelijking: de voorganger van Max & Moritz - de Bob - was 524 meter lang en 20 meter hoog.

Rond de nieuwe familieachtbaan wordt een Alpenlandschap gerealiseerd, met waterpartijen en bomen. Het achtergrondverhaal speelt zich af in een Duits bergdorpje, waar de kwajongens Max en Moritz voor problemen zorgen door streken uit te halen met de lokale bevolking.

Capaciteit
De powered coaster werd gefabriceerd door de gespecialiseerde Duitse leverancier Mack Rides. Er komen twee treinen met elk 38 zitplaatsen. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van tweeduizend passagiers per uur. Het project kost 15 miljoen euro.

Het plaatsen van de baan heeft slechts anderhalve week geduurd. Op 6 januari arriveerden de eerste baandelen op de bouwplaats. De Efteling heeft nog geen openingsdatum bekendgemaakt. Volgens ingewijden wordt intern gemikt op een opening in de tweede week april.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be