Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen wijzigt tarieven in 2020

20-01-2020, 19.15 uurBeeld: @promenadefotos

Attractiepark Slagharen kiest dit jaar voor nieuwe entreeprijzen. De tarieven van het Overijsselse pretpark zijn al jaren variabel, zowel online als aan de kassa. In 2019 bedroeg de toegangsprijs 17,90, 19,90, 21,90, 23,90, 25,90, 27,90 of 29,90 euro per dag, afhankelijk van de verwachte drukte.

Van die zeven verschillende tarieven wordt in 2020 afgestapt. Komend seizoen blijven er vijf verschillende standaardprijzen over. Een ticket voor Slagharen kost dan 23,90, 25,90, 27,90, 29,90 of 31,90 euro. De laagste drie varianten verdwijnen en er komt een duurder tarief bij. "Deze wijziging sluit aan bij onze strategie", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

In de hoop bezoekers te spreiden zijn rustige dagen in het laagseizoen goedkoper en drukke dagen in het hoogseizoen duurder. Bezoekers kunnen in een online kalender zien welk tarief op welke dag gehanteerd wordt. Daar wordt ook vroegboekkorting gegeven.

Voorverkoop
Een basisabonnement voor 2020 kost in de voorverkoop 29,90 euro online of 32,90 euro aan de kassa. Daarmee is een jaarkaart nu dus ongeveer even duur als het duurste dagticket. Er zijn ook duurdere abonnementen inclusief kortingen op andere parken en gratis toegang tot zusterparken.

Verder stijgt de prijs van een parkeerticket voor daggasten van 7,50 naar 8,50 euro. Slagharen is momenteel gesloten. Vanaf vrijdag 27 maart zijn bezoekers weer welkom. Het park presenteert dit jaar een nieuwe circusshow en een nieuwe 4D-film. Details worden later bekendgemaakt.

Daling
In 2019 verwelkomde Slagharen in totaal ongeveer 1 miljoen bezoekers (waarvan 507.581 dagbezoekers), ten opzichte van 1,03 miljoen in 2018. Ondanks de lichte daling van 2,5 procent realiseerde men wel een stijging van de gemiddelde ticketprijs. "Zodanig ontvangen we meer per bezoeker", aldus de voorlichtster. "Dat stemt ons tevreden."

Naast Slagharen introduceren ook de Efteling, Toverland en Walibi Holland dit jaar een ander prijsbeleid. De Efteling en Toverland gaan voor het eerst met variabele tarieven werken, in navolging van Slagharen, Duinrell, Walibi en Avonturenpark Hellendoorn.

Meer Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be