Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park gaat waterpark Rulantica al in 2021 uitbreiden

16-01-2020, 21.03 uur

Hoewel de gloednieuwe waterwereld van Europa-Park nog geen twee maanden open is, zijn er nu al concrete plannen voor een expansie. Al in het voorjaar van 2021 wordt het buitengebied van waterpark Rulantica uitgebreid. Dat heeft Rulantica-directeur Michael Kreft von Byern onthuld op vakantiebeurs CMT in Stuttgart.

Rulantica werd eind november officieel geopend voor publiek. Het complex telt zeventien glijbanen verspreid over acht themadelen. Nu is het buitengebied nog vrij bescheiden, met het buitenbad Frigg Tempel en de wildwaterbaan Vildstrøm.

Daar moet volgend jaar verandering in komen, met de komst van de buitendelen Svalgurok en Snorri Strand. Svalgurok moet "de grootste waterspeeltuin van Duitsland" worden, met een hoop nieuwe glijbanen. Snorri Strand is bedoeld voor kleine kinderen.

Hotel
De bouw van Rulantica en het aangrenzende themahotel Krønasår kostte zo'n 180 miljoen euro. In mei 2019 werd al openlijk gesproken over een toekomstige uitbreiding. Toen liet Europa-Park-directeur Michael Mack ontwerpen zien die veel weg hebben van een wellnesscentrum.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be