Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Krefeld

Duizenden mensen tekenen petitie tegen opnieuw opbouwen van afgebrand apenverblijf

16-01-2020, 18.13 uur

Een petitie die oproept om een afgebrand apenverblijf in een Duitse dierentuin vooral níet opnieuw op te bouwen, is al enkele duizenden keren getekend. Bij een enorme brand in het apenhuis van Zoo Krefeld kwamen in de nieuwjaarsnacht tientallen dieren om het leven. Als het aan dierenrechtenorganisatie PETA ligt, keert het verwoeste apenhuis nooit meer terug.

"Het opsluiten van apen, waarvan sommige in de natuur gevangen zijn, heeft niets te maken met het beschermen van diersoorten", laat PETA weten in een verklaring. "Na het leven in een betonnen omheining kunnen de apen vanwege gedragsstoornissen niet meer worden vrijgelaten in het wild. Ze slijten hun leven in een gevangenis, puur voor ons vermaak."

Inmiddels is de petitie met de titel 'Geen nieuwe apengevangenis in de dierentuin van Krefeld' goed voor meer dan 2600 handtekeningen. PETA wil dat het geld bedoeld voor een nieuw apenverblijf gedoneerd wordt aan natuurbeschermingsprojecten in Afrika en Azië. "Dat kan de toekomst van de diersoorten veiligstellen. Help ons alstublieft om de bouw van een nieuw apenhuis in Zoo Krefeld te voorkomen."

Brandbeveiliging
PETA geeft de dierentuin nog een extra veeg uit de pan naar aanleiding van de dodelijke vuurzee. "Alle hulp kwam te laat. Zoo Krefeld had geen adequate maatregelen genomen op het gebied van brandbeveiliging en er waren op oudejaarsavond geen toezichthouders op locatie aanwezig." Dat noemt de organisatie "onaanvaardbaar".

Meer Zoo Krefeld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be