Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mondo Verde

Youtubers flikken het weer: nachtelijke inbraak bij Limburgs pretpark

22-01-2020, 17.34 uur | Reacties

YouTube-kanaal StukTV heeft tóch nog een attractiepark in Nederland gevonden waar ingebroken kan worden. Eigenlijk dachten de brutale youtubers dat ze alle Nederlandse pretparken inmiddels wel met een ongewenst bezoekje hadden vereerd, maar presentator Giel de Winter stuitte uiteindelijk toch op een kanshebber in eigen land.

Dat werd het Limburgse themapark Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf, waar zowel attracties als dierenverblijven te vinden zijn. In een nieuwe video rijden de youtubers 's nachts naar het park, om vervolgens ongemerkt over een paar hekken te klimmen.

In Mondo Verde hangen ze slingers en flyers op en laten ze kartonnen borden met hun evenbeeld achter. Als ze denken dat ze gespot zijn door een beveiligingscamera, rennen ze snel het park weer uit. De inbrekers worden niet betrapt.

Tien minuten
Mondo Verde is niet onder de indruk van de actie. "We kunnen er een hoop ophef over maken, maar je kunt dit soort dingen toch niet tegenhouden", vertelt mede-eigenaar Klaas van der Honing aan Looopings. "Ze zijn tien minuten binnen geweest, zo snel kun je op zo'n groot terrein nooit ter plaatse zijn."

Van der Honing gaat geen aangifte doen. "Daar wordt toch niets mee gedaan, want er is niets vernield en dat was ook niet hun intentie." Bovendien hadden de inbrekers niet in de buurt van gevaarlijke dieren kunnen komen. "Onze tijgers en leeuwen zitten 's nachts binnen. En bij de wolven staan veel hogere hekken, met schrikdraad."

Uitdaging
De video van StukTV hoorde bij een zelfverzonnen uitdaging om in 48 uur tijd vier pretparken op stelten te zetten. Eerder kwamen Boudewijn Seapark, Walibi Belgium en ZOO Antwerpen aan de beurt.Meer Mondo Verde
Reacties