Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor langste rodelbaan van Nederland in Groningen

15-01-2020, 18.51 uur

Twee ondernemers hebben een concreet plan voor het bouwen van de langste rodelbaan van Nederland. Initiatiefnemers Marco van Dijk en Roel Kuper willen op de Kardingeberg in Groningen een 468 meter lange rodelbaan neerzetten. Die moet een topsnelheid halen van 40 kilometer per uur.

Het idee ontstond in 2017, min of meer als grap. Na contact met de Groningse gemeenteraad werd het plan concreter. Inmiddels ligt er een uitgewerkt concept, dat binnenkort ter beoordeling aan de gemeente wordt aangeboden. Dan volgen studies naar de impact voor de omgeving en het milieu.

Ondertussen wordt er al gezocht naar financiers. De rodelbaan moet ongeveer 1 miljoen euro gaan kosten. Men onderzoekt nog of er subsidie beschikbaar is voor het project. Het is de bedoeling om de nieuwe attractie in 2021 te openen. Volgens de bedenkers is er een "redelijke kans van slagen".

Duinrell
De langste rodelbaan van Nederland staat nu nog in het Limburgse Valkenburg. Die baan is 375 meter lang. De beroemde Rodelbaan in Duinrell haalt een lengte van 350 meter. Verder is in Landgraaf een vergelijkbare attractie te vinden: een 550 meter lange alpine coaster. Daarbij glijden de sleetjes echter niet los door de baan.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be