Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zwembad in Breda heeft eerste virtualreality-waterglijbaan van Nederland

15-01-2020, 14.49 uur

Een waterglijbaan met een VR-bril is niet langer iets voor de toekomst. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van een zwembad in Breda de eerste virtualreality-waterglijbaan van Nederland uitproberen. Met behulp van een waterdichte bril zien ze een totaal andere wereld wanneer ze naar beneden glijden.

Het Brabantse bad heeft in totaal twee verschillende glijbanen. "Leuk, maar op een gegeven moment zijn mensen erop uitgekeken", zegt teamleider Luke van Dorp van zwembad Sonsbeeck. "Dan is het tijd voor vernieuwing." Zo ontstond het idee voor de zogenoemde VR Slide.

Bezoekers kunnen kiezen uit twee verschillende werelden: de ruimte en de jungle. Later worden nog vier andere werelden toegevoegd, met de thema's ijs, piraten, prinsessen en kleuren.

Gratis
In januari is de tientallen meters lange virtuele glijbaan gratis te gebruiken tijdens het vrij zwemmen op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Het gaat om een pilot. De initiatiefnemers willen het concept later inzetten bij meer Nederlandse zwembaden.

Een Duits waterpark heeft al sinds begin 2018 een eigen VR-glijbaan.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be