Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bouw van nieuwe achtbaan in Belgisch pretpark Bellewaerde in volle gang

14-01-2020, 11.30 uur | Reacties

Bellewaerde is het enige pretpark in Belgiƫ dat dit jaar kan uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het attractiepark in Ieper is in stilte bezig met het opbouwen van een nog naamloze rollercoaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Opvallend genoeg heeft Bellewaerde sinds het verlenen van de bouwvergunning in september niets over het project gecommuniceerd.

Toch staat een groot deel van de coaster al overeind, blijkt uit actuele foto's die zijn gemaakt aan de rand van het park. De familieattractie, met groene steunpilaren en een bruine rail, wordt gebouwd in het Canadese themagebied. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro. Dat betekent voor Bellewaerde de grootste investering in een attractie sinds 1999.

De werktitel luidt 'Canadacoaster'. Wanneer de achtbaan af moet zijn, is ook nog niet bekend. Woordvoerders zijn stelselmatig onbereikbaar voor commentaar. Bellewaerde - net als Walibi onderdeel van de Frans groep Compagnie des Alpes - is tot zaterdag 4 april gesloten.

Meer Bellewaerde Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be