Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Stoomtrein Disneyland Paris gaat weer rijden, maar voorlopig zonder bezoekers

12-01-2020, 16.01 uur

De authentieke stoomtrein van Disneyland Paris gaat na maar liefst 434 dagen eindelijk weer rijden. Toch kunnen bezoekers voorlopig geen ritje maken met Disneyland Railroad. Het gaat namelijk om een testfase, bedoeld om medewerkers te trainen en de attractie te testen.

Disneyland Railroad staat al sinds 5 november 2018 stil. Niet vanwege een onderhoudsbeurt, maar vanwege de bouw van een nieuw theater in themagebied Frontierland. In verband met bouwverkeer moest een deel van de treinbaan verwijderd worden.

Inmiddels zijn we één jaar, twee maanden en zeven dagen verder. Het Frontierland Theater opende in juni 2019, maar toch is de trein nooit gaan rijden. Sterker nog: sinds eind september 2019 staat het theater alweer leeg, omdat de Lion King-voorstelling die er draaide is afgelopen.

Geen passagiers
Nu lijkt de heropening van de klassieke Disney-attractie eindelijk in zicht. Tussen 13 en 28 januari rijden er weer treinen om het Disneyland Park. "Puur voor operationele doeleinden", laat Disney weten. "Er worden geen passagiers meegenomen. De openingsdatum van de attractie wordt later gecommuniceerd."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be